Mediatek

På Gläntanskolan har vi ett levande skolbibliotek. Det är bemannat varje dag och eleverna kan komma in och låna böcker enskilt eller tillsammans i klassen.

De kan också sitta i lugn och ro och arbeta eller spela in en film vid vår green-screen vägg. Vårt skolbibliotek är mycket mer än ett bibliotek, därför har vi döpt det till mediateket. Till mediateket kan eleverna också gå efter skoltid någon gång i veckan för att sitta och göra läxorna i lugn och ro.

Läsning är viktigt och därför försöker vi hålla vårt mediatek uppdaterat med den senaste litteraturen. Varje elev ska kunna få hjälp med att hitta en bok som intresserar dem som de vill läsa. Vi ordnar också olika tävlingar och happenings för att motivera våra elever att läsa ännu mer. Bland annat har vi Gläntans läsutmaning där eleverna ska läsa en bok i ett speciellt tema varje månad. Om man deltar och gör en bokrecension varje månad kan man vinna en bok i slutet på året!

Kom gärna in en runda till oss på mediateket och titta hur det ser ut. Om ni vill följa vad som händer, se vilka nya böcker som kommer in, eller få lite boktips så besök vårt Instagram: glantanmediatek